Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za delegaciju iz Turske

Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za delegaciju iz Turske

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić je danas upriličio prijem za delegacije direkcije Turskih šuma i ŠPD Srednjobosanske šume SBK.

Tokom jednosatnog sastanka u zgradi Općine Bugojno načelnik Hasan Ajkunić je delegaciji direkcije Turskih šuma prezentovao potencijale Bugojna prvenstveno u oblasti privrede ali i u drugim segmentima poput turizma i trgovine. Kako se čulo tokom sastanka koji je inicirao dipl. ing. maš. Vildan Hajić, generalni direktor ŠPD Srednjobosanske šume, tročlana delegacija odjela za suzbijanje štetočina šuma Turske predvođena direktorom odjela Akinom Eminom, predsjednikom odjela Fatihom Ulkudurom i biologom Jašarom Aksu boravi u uzvratnoj višednevnoj posjeti Srednjobosanskim šumama a u našem gradu su izvršili instalaciju savremene laboratorije u kojoj će biti ispitivani štetnici u bh. šumama.

Načelnik Hasan Ajkunić je uručio prigodne poklone gostima iz Turske, a direktor ŠPD Srednjobosanske šume SBK Vildan Hajić je načelniku Hasanu Ajkuniću poklonio i odmah postavio zidni sat sa motivom Srednjobosanske šume-Šume središnje Bosne-Donji Vakuf.

Delegacija iz Turske je izrazila želju da se Bugojno i glavni grad Turske Ankara pobratime te će učiniti što je u njihovoj moći da do toga dođe.

Direktor Srednjobosanskih šuma Vildan Hajić je istakao zanimljivu činjenicu u izjavi za medije kazavši da su Turske šume prvi segment poslije politike u Republici Turskoj.

 

Preuzeto sa http://www.bugojno-danas.info/